Nieuwe website

De nieuwe website

Het uiterlijk van de nieuwe website van het Sint Jorisgilde

Sinds enkele jaren is het Sint Jorisgilde Gemert ook actief op internet. De organisatie van het Kringgildefeest in 2010, die in handen was van het Sint Jorisgilde Gemert, vormde de aanleiding voor de lancering van www.sintjorisgildegemert.nl. Bij een evenement als een Kringgildefeest hoort immers een mooie, informatie website. Nadat het Kringgildefeest plaats had gevonden werd besloten die website in zijn bestaande vorm om te bouwen tot de ‘officiële’ website van het Sint Jorisgilde Gemert. Die betreffende website heeft vervolgens bijna vier jaar dienst gedaan als dé verzamelplek waarop alles te vinden was rondom het Sint Jorisgilde.

Maar in het kader van ‘ook een traditioneel gilde als het Sint Jorisgilde moet met haar tijd mee’ is ervoor gekozen om de oude vertrouwde website te vervangen door een volledig nieuwe online omgeving. Op 23 oktober jl. is daarom de vernieuwde website van het Sint Jorisgilde live gegaan. De site heeft niet alleen een volledig nieuw design, maar is ook nog eens voorzien van allerlei technische mogelijkheden waar je anno 2013 niet meer omheen kunt. Zo is het laatste nieuws bijvoorbeeld te lezen op een heus blog met reactiemogelijkheid en is er sprake van een dynamische homepage met daarop altijd de laatst verschenen nieuwsberichten, diverse roterende foto’s en een actuele agenda. Verder is het twitteraccount van het Sint Jorisgilde, voor de wat jeugdigere gebruikers, volledig geïntegreerd in de site. Voor hen die zich daarmee niet aangesproken voelen is er uiteraard ook nog het ‘oude’ vertrouwde gastenboek waarop nog volop berichten kunnen worden gepost.

Al met al is de website er qua uiterlijk en gebruiksgemak behoorlijk op vooruit gegaan en kan het Sint Jorisgilde er ook online weer voor lange tijd tegen.

Teksten, foto’s, video’s en andere content of suggesties voor de website zijn overigens altijd welkom. Deze kunnen worden aangeleverd aan de Deken-schrijver (Jos Berkers) via jorisgemert@hotmail.com.