Persberichten

Rondom het Kringgildefeest 2010 zijn diverse artikelen in lokale- en regionale kranten gepubliceerd. Daarnaast zijn er door de lokale omroep diverse documentaires gemaakt m.b.t. dit Gemertse evenement. Op deze pagina vindt u alle persberichten en media-uitingen overzichtelijk op een rij.

Alle persberichten op een rij

07-06-2010
In onderstaand document zijn alle persberichten die in de media verschenen zijn van april tot juni gebundeld. Klik op onderstaande link om het document te openen.

Persberichten Kringgildefeest 2010


Gemerts Nieuwsblad: Sint Jorisgilde blikt terug

04-06-2010
Het Kringgildefeest 2010 zit erop. Het Sint Jorisgilde heeft het ervaren als een prachtig feest. In het Gemerts Nieuwsblad van 04 juni 2010 wordt er dan ook middels een artikel nog maar eens teruggeblikt op het feestweekend. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Sint Jorisgilde blikt terug


Natgeregend, maar enthousiast

31-05-2010
Twee jaar lang leefden de gildebroeders en -zusters van het Sint Jorisgilde Gemert er naartoe en op zondag 30 mei 2010 was het dan eindelijk zover, de Kringgildedag ging van start. Ook auteur Perry Vermeulen reisde deze dag af naar Gemert om het gildefeest persoonlijk bij te wonen. Vermeulen schreef er een leuk artikel over dat later deels werd gepubliceerd door het Eindhovens Dagblad. Klik op onderstaande link om het volledige artikel te bekijken.

Artikel Perry Vermeulen: Natgeregend, maar enthousiast


ED: 650 gildeleden op Kringgildefeest Gemert

31-05-2010
In het Eindhovens Dagblad van maandag 31 mei 2010 werd middels een mooie publicatie aandacht geschonken aan de Kringgildedag van het Sint Jorisgilde in Gemert. De dag stond in het teken van het 75 jarig bestaan van ‘Kring Peelland’. Maar liefst 650 gildeleden uit de regio verzamelden zich in Gemert om dit groots opgezette evenement bij te wonen. Klik op
onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel ED: 650 gildeleden op Kringgildefeest in Gemert


ED: Bisschop op Kringgildefeest

29-05-2010
Het Eindhovens Dagblad besteedde op zaterdag 29 mei 2010 middels een mooi artikel aandacht aan het Kringgildefeest dat toen al een dag lang vol in gang was. In het artikel wordt onder meer aandacht geschonken aan de komst van de bisschop voor de H. mis van de zondag. Verder wordt er zowel teruggeblikt op de vrijdag alsmede vooruitgeblikt op de zaterdag en zondag. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel ED: Bisschop op Kringgildefeest


Gemerts Nieuwsblad: Kringgildefeest van start

28-05-2010
Het Kringgildefeest 2010 van het Sint Jorisgilde Gemert ging op vrijdag 28 mei dan eindelijk van start. In het Gemerts Nieuwsblad van die dag werd een artikel opgenomen om het gildefeest ook in de pers van start te laten gaan. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Kringgildefeest van start


Kringgildefeest paginagroot in Gemerts Nieuwsblad

26-05-2010
In de midweekeditie van het Gemerts Nieuwsblad van 26 mei zijn drie volle pagina’s over het Kringgildefeest opgenomen. De pagina’s dienen als aankondiging voor het aankomende feestweekend. Er valt informatie te lezen over de sponsoren, het gilde en alle activiteiten die op 28, 29 en 30 mei zullen plaatsvinden. Klik op onderstaande link
om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Kringgildefeest Sint Jorisgilde Gemert


Gemerts Nieuwsblad: Hoofdsponsor als gastheer

21-05-2010
Dat het Kringgildefeest voor jong en oud wat te bieden heeft wordt nog maar eens benadrukt door het gegeven dat hoofdsponsor Symo-bouw/Bouwbedrijf A. van Schijndel op zal treden als gastheer voor de ouderen met zorg en clienten van Diomage. Deze groep mensen is uitgenodigd om een speciaal opgezette middag bij te wonen waarin zij uitleg krijgen over het Sint Jorisgilde en haar activiteiten. Daarnaast zal het Sint Jorisgilde zelf ook aanwezig zijn om zich te presenteren. In het Gemerts Nieuwsblad van 21 mei 2010 werd een artikel hierover opgenomen. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Hoofdsponsor gildefeest treedt op als gastheer


Gemerts Nieuwsblad: Ereschild voor Jorisgilde

14-05-2010
De gemeente Gemert-Bakel doet het Sint Jorisgilde een ereschild in zilver cadeau. Het schild is een aandenken aan het Kringgildefeest dat op 28, 29 en 30 mei 2010 zal plaatsvinden. In het Gemerts Nieuwsblad van 14 mei werd een artikel opgenomen over dit mooie cadeau. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Ereschild voor Jorisgilde


Gemerts Nieuwsblad: Gildefeest een waar volksfeest

07-05-2010
Acht basisscholen uit Gemert, De Mortel en Handel in een ware scholenoptocht door de Gemertse straten, winkeletalages in Gemert geheel in gildestijl, optredens van Third Half, Bigns en Fox en de Strotjes in een grote feesttent in Gemert en dan ook nog een optreden van orkest Expression uit de Mortel. Het programma van het driedaagse Kringgildefeest raakt steeds voller en de koek is nog lang niet op. In het Gemerts Nieuwsblad was er middels een mooi artikel op vrijdag 7 mei volop aandacht voor de zojuist genoemde activiteiten. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Gildefeest Gemert een waar volksfeest


Scholenproject op Omroep Centraal

28-04-2010
Aan de start van het scholenproject is volop aandacht besteed in de media. Zo maakte ook Omroep Centraal Gemert-Bakel een item over de start van dit bijzondere project. Het filmpje is enige tijd geleden uitgezonden op het lokale tv-kanaal van Omroep Centraal alwaar het te zien was in het maandjournaal. Inmiddels is het filmpje over het scholenproject van het Kringgildefeest te bewonderen op het Youtube-kanaal van de omroep. Klik op onderstaande link om het betreffende filmpje te bekijken.

Omroep Centraal: Video over start scholenproject Kringgildefeest


Gemerts Nieuwsblad: Gildefeest biedt voor elk wat wils

02-04-2010
Dat het Kringgildefeest van het Sint Jorisgilde bol staat van de activiteiten was al bekend. Om het boordevolle programma echter nog maar eens te benadrukken werd er in het Gemerts Nieuwsblad van vrijdag 2 april middels een artikel aandacht geschonken aan een aantal van de activiteiten die tijdens het Gildefeest zullen plaatsvinden. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Gildefeest biedt voor elk wat wils


Muzikale hoogtepunten Gildefeest in Gemerts Nieuwsblad

19-03-2010
Het Kringgildefeest zit dit jaar vol muzikale hoogtepunten. Om dit te promoten is er in het Gemerts Nieuwsblad van vrijdag 19 maart 2010 een artikel opgenomen waarin de muzikale hoogtepunten nog maar eens belicht worden. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Muzikale hoogtepunten


Start scholenproject in Gemerts Nieuwsblad

05-03-2010
In het Gemerts Nieuwsblad van 5 maart 2010 werd middels de publicatie van een artikel aandacht geschonken aan het feit dat het scholenproject van het Kringgildefeest 2010 officieel van start is gegaan. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Start scholenproject


Scholenproject officieel van start

26-02-2010
Het scholenproject is in de eerste week van maart officieel van start gegaan. Ook de deelnemende scholen beginnen aandacht te geven aan het project. Zo werd onderstaand artikel onlangs gepubliceerd op de website van de Berglarenschool Gemert:

Zie: Website Berglarenschool Gemert

Op vrijdag 28 mei a.s. neemt de Berglarenschool deel aan de onderwijsdag van het Sint Jorisgilde Gemert. Voorafgaand hieraan gaan we werken met het project ‘Doar hedde de guld’ van het cultureel erfgoed Brabant.

Dit lespakket wordt door het St. Jorisgilde aangeboden in stijl en wel op maandag 1 maart van 14.00 uur tot 14.30 uur. In vol ornaat komen de Gildebroeders het project overhandigen. Een vendelier geeft o.a. een korte demonstratie.

Ook belangstellende ouders zijn hierbij van harte welkom.

Groeten, juffrouw Rita
Mede namens de Werkgroep onderwijsdag Sint Jorisgilde


Aankondiging gildefeest in Gemerts Nieuwsblad

18-01-2010
In het Gemerts Nieuwsblad van 15 januari 2010 werd een artikel opgenomen met daarin een aankondiging van het Kringgildefeest van het Sint Jorisgilde. Klik op onderstaande link om het betreffende artikel te bekijken.

Artikel Gemerts Nieuwsblad: Aankondiging Kringgildefeest


Gildefeest in evenementengids Gemert-Bakel 2010

07-01-2010
Het Kringgildefeest werd met twee pagina’s opgenomen in de verenigingen- en evenementengids 2010 van Gemert-Bakel. Ook sierde een foto van het gilde de voorpagina van deze gids. Om de betreffende pagina’s te bekijken klik op onderstaande links.

Voorkant evenementengids
Artikel Kringgildefeest in de evenementengids