Activiteiten

Naast het handhaven van oude tradities, de acte de presence bij tal van Gemertse activiteiten en de deelname aan de vele Gildefeesten in de regio kent het Sint Jorisgilde ook een aantal activiteiten tussen de Gildebroeders- en zusters onderling. Hieronder een korte impressie per activiteit.

Jeu de Boules toernooi
Ieder jaar is het een terugkerend evenement op de kalender van het Sint Jorisgilde, het Jeu de Boules toernooi. Aan deze Jeu de Boules avond mogen alle Gildebroeders- en zusters deelnemen. Op deze avond worden tijdens een hapje en drankje de laatste nieuwtjes uitgewisseld.

Na een korte introductie rollen de Jeu de Boules banen over de banen en wordt er fanatiek gestreden om de felbegeerde finaleplaatsen. Afgelopen jaar werd er gespeeld in vier ronden, waarbij steeds wisselende teams werden samengesteld door boulemaster Piet van Oorschot. Na een spannende strijd kreeg Frits Verhoeven de rode lantaarn. De drie finaleplaatsen waren weggelegd voor de dames Hermien Berkers, Dora van Erp en de heer Wim van Oijen. De finalisten gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Verder raden wij aan om flink te blijven oefenen om zo volgend jaar de finaleplaatsen te kunnen veroveren.


Jaarlijkse fietstocht met barbeque

Ieder jaar wordt er door het Sint Jorisgilde Gemert voor alle Gildebroeders en – zusters een fietstocht met aansluitend een barbeque georganiseerd. De fietstocht wordt ieder jaar weer verpakt in een andere vorm. Zo werd er al eens een fotopuzzeltocht gehouden, maar ook zijn er jaren geweest dat er onderweg vragen beantwoord dienden te worden.

Tijdens de fietstocht is er ook een algemene rustpauze, waar de fanatieke fietsers even wat gas terug kunnen nemen om zo een hapje en drankje te nuttigen. Na de fietstocht wordt er verzameld op een centraal adres. Op dit adres staat de barbeque dan al gereed. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de Gildebroeders en -zusters de strijd op de fiets nabespreken en gezellig met elkaar bijkletsen over de laatste nieuwtjes.