Fietstocht gildebroeders en gildezusters Sint Jorisgilde

dsc01027Zaterdag 10 september 2016 kwamen, zoals dat al jaren gebruikelijk is bij het Sint Jorisgilde, de gildebroeders en gildezusters bij elkaar voor een gezamenlijke fietstocht en daarop volgend een heerlijke barbecue.

In de middaguren verzamelden zij zich onder het overdekt terras van Birgit en Grad Welten aan de Leemskuilenweg. De fietsen extra gepoetst en sommigen voorzien van elektrische hulpvoorzieningen. Na een kopje koffie of thee vertrok het gezelschap onder leiding van fietsmaster Ton van Thiel richting De Rips. Na een tocht door het bos van de Stippelberg ging het richting Deurne en toen begon bij sommigen iets te dagen voor wat betreft de plaats voor een tussenstop. Ton is enige tijd geleden verhuist naar Deurne en op dit adres wachtten zijn partner Carola met haar ouders de groep op om hen een smakelijk kopje koffie of een ander drankje aan te bieden. Er werd volop over van alles en nog wat gebuurt om na enige tijd de trappers weer omhoog te zetten voor de terugtocht, echter niet alvorens de gastgevers hartelijk te bedanken voor de gastvrijheid.

Via soms moeilijk begaanbare weggetjes en de golfbaan in Bakel ging het weer richting huize Welten waar intussen de slager was geweest voor het brengen van de ingrediënten voor de barbecue. Ook waren er nog verschillende rode gildebroeders en gildezusters bij gekomen die zin hadden in het lekkere eten.

Al snel werd de BBQ van vuur voorzien zodat de uitgehongerde magen gevuld konden worden. De hele avond werd er vlees geroosterd en liet men zich de bijbehorende salades goed smaken. De gastheer en gastvrouw hadden ook gezorgd voor de nodige koele drankjes zodat het culinaire gedeelte compleet was. De avond duurde lang zodat de ouderlingen bijgepraat konden worden over het wel en wee van de Rooi Skut en natuurlijk ook over onderwerpen die niets met het gilde te maken hadden. Na afloop kon iedereen weer zeggen dat het een gezellige avond was geweest waarvoor een bedankje voor Grad en Birgit zeker op z’n plaats is. Grad en Birgit jullie hadden het prima voor elkaar, dankjewel.