Geslaagde opluistering huwelijk André en Jacqueline

Huwelijk André en JacquelineAls gilde willen we graag diverse gelegenheden bezoeken oftewel aanwezig zijn oftewel mede extra glans geven. We waken er wel graag voor om niet als decoratie gebruikt te worden. Maar daar was afgelopen zaterdag 20 december geen enkele sprake van. Wij mochten ons verheugen om de bruiloft mee te vieren van onze gewaardeerde gildebroeder André met zijn levenspartner Jacqueline van Lankveld. Gewoon prachtig.

In de middaguren trok het gilde in vol ornaat vanuit gildehuis Dientje naar het gemeentehuis. Daar binnenin vond de burgerlijke huwelijksvoltrekking plaats en wij mochten hen buiten opwachten als kersvers bruidspaar. Vanuit het gemeentehuis trokken we in formatie naar de kerk, Sint Jan’s Onthoofding. André en Jacqueline met haar zoontje Stan. Vanuit de vriendengroep stond er een oldtimer vrachtauto plaats en mogelijk voor de gelegenheid vuurrood gekleurd. André als vrachtwagenchauffeur wist hier wel mee op de weg te geraken.

Galant hielp hij zijn bruidje eerst in het gevaarte klimmen en Stan wist reeds zelf in de cabine te geraken. André baande zich een weg in de gildestoet en liet de vendeliers achter zich aansluiten in de gevaarlijke dampen die het vehikel uit zich wist te stoten. Gelukkig hadden wij onze vlaggen, onze vendels bij en konden zo al zwaaiend ons alsnog een weg banen door de dampen en wisten zelfs tijdig de kerk te bereiken. Nog nooit hebben we zo fanatiek gevendeld achter onze hoofdvendelier André in de vrachtwagencabine als deze keer. Maar we hebben het gehaald.

In de kerk vond de dankviering plaats onder de bezielende leiding van Pastor-diaken van den Bosch Op enthousiaste wijze wist hij de gevoelige snaren te raken bij het prille paar. Op een waardige wijze werd het huwelijk bezegeld en kreeg Stan de eer om André te vragen of hij zich ten volle wilde binden aan een samenleving met zowel Jacqueline als hemzelf. “Gelukkig” bleek dit voor André geen enkele aarzeling op te leveren en een volmondig “Ja” kwam over zijn lippen. Een dankbaar applaus klonk op vanuit de aanwezigen tijdens deze viering. Aan het eind van de viering zongen we het bruidspaar ons Sint Jorislied toe met aansluitend lang zullen ze leven met een hiep-hiep hoera wat klonk vanuit de gehele kerk.

Na de dienst trokken de bezoekers de kerk uit om zich te verzamelen achter de kerk. Het gilde met in hun midden het bruidspaar trok als laatste de kerk uit en verzorgde weer en wind dienende een vendelgroet aan het bruidspaar. Tot ieders verrassing kon het gilde daadwerkelijk haar traditioneel cadeau aanbieden. Het bleek op tijd klaar, wat niet echt traditie is bij ons. André en Jacqueline aanvaarden in dankbaarheid de gift van het gilde. Het bruidspaar vertrok met hun rode truck naar de feestzaal in De Mortel en legde daar hun Anker vast in ’t Anker voor de rest van de avond tot in de kleine uurtjes. Ons gilde bezocht de receptie en op het aansluitend feest bleken ook diverse gildebroeders zich in het feestgedruis onder te dompelen.

Bekijk de foto’s van het huwelijk