Gouden huwelijksfeest Cobi en Mari de Groot

Woensdag 24 juli 2013 was het vijftig jaar geleden dat onze gildebroeder Mari de Groot in het huwelijk trad met Coby Kanters. Reden voor het Sint Jorisgilde om aan deze heugelijke dag ook een bijdrage te leveren, want dat hebben beiden wel verdiend.

Cobi en Mari de Groot

Cobi en Mari de Groot met twee gildebroeders

 

Mari werd in 1956 tot deken van het Sint Jorisgilde gekozen als opvolger van Jan Egelmeers. Mari heeft in de loop der jaren binnen het gilde vele functies gehad; van deken naar drager lange jas (luitenant) tot zilverdrager. Tot op de dag van vandaag is Mari nog steeds lid van de formatie, nu in de functie van sjerpendrager. Tijdens plechtigheden in de kerk is hij nog steeds paraat om zijn bijdrage te leveren aan een waardige viering. Bij veel gelegenheden van het Sint Jorisgilde is hij nog steeds present, of dit nu een gildefeest, optrekdag of een vergadering is.

Ook Coby maakt zich zeker verdienstelijk voor het Sint Jorisgilde. We kunnen altijd een beroep op haar doen, zeker als het aankomt op het borduren van het Sint Joris-embleem op de bloezen van de gildebroeders. Mari werkt het logo uit op de computer en Coby zorgt er voor dat ze op de bloezen geborduurd worden. Het maakt haar niet uit of het de witte- of de rode uitvoering van de bloezen betreft. Het maken van schortjes, die gebruikt worden voor een presentje namens het gilde is voor haar ook een peulenschil.

Een delegatie van het Sint Jorisgilde heeft het bruidspaar, rijdend in een golfkarretje met Mari aan het stuur, naar de kerk van Elsendorp begeleid. Daar aangekomen werd Pastoor van de Nieuwenhof opgehaald bij de pastorie en trok het gehele gezelschap de kerk binnen. Het werd een erg mooie dienst waarbij, zoals bij hem gebruikelijk, pastoor van de Nieuwenhof regelmatig het gouden bruidspaar in een persoonlijk woordje benaderde. Helaas was voor veel kerkgangers en zeker voor de gildebroeders in hun dikke kostuums de temperatuur toch wat aan de hoge kant; menig zweetdruppeltje viel naar beneden.

Cobi en Mari de Groot

Het Sint Jorisgilde met gouden paar Cobi en Mari de Groot

 

Na de H. Mis bracht het gilde het bruidspaar met familie naar de feestlocatie Dn Brabander, zodat zij daar met het feest konden beginnen. In de vroege avond kwam het Sint Jorisgilde terug met in haar midden de nieuwe koning Albert van den Eijnde, de reserve-koningin Tonnie van der Burgt (want koningin Petra van Wetten was met vakantie) en een groot aantal gildebroeders. De vendeliers brachten onder begeleiding van de trommen van de tamboers een stijlvolle vendelgroet voor het gouden paar die dat zeer op prijs stelde. Ook een groot aantal gildezusters waren aanwezig om Coby en Mari een bloemetje aan te bieden.

Het Sint Jorisgilde heeft weer laten zien dat de onderlinge betrokkenheid groot is en kan deze prachtige dag voor Coby en Mari met een goed gevoel afsluiten.

Coby en Mari, van harte proficiat!!!