Koninklijke onderscheiding Gerard Lemmens

Lintje voor Gerard Lemmens

Lintje voor Gerard Lemmens. Vorig jaar kregen twee gildebroeders een koninklijke onderscheiding en dit jaar had onze Koning Willem-Alexander weer een koninklijke onderscheiding klaar liggen voor een rode gildebroeder.

Gerard Lemmens, onze onvolprezen vendelier, is als lid in de Orde van Oranje-Nassau toegevoegd aan het groot aantal gedecoreerden van het Sint Jorisgilde Gemert.

Gerard is tijdens de optrekdag in 1985 gekozen als nieuwe deken van het Sint Jorisgilde. Na zijn jaren als nieuwe deken, staande deken en afgaande deken werd hij vendelier. De fijne kneepjes van het vak “vendelier” werden hem bijgebracht en vanaf dat moment draaide Gerard mee in het vendelkorps. Altijd was hij present en bleef hij meestal als een van de laatsten aanwezig om het gepresteerde van die dag te evalueren.

Gerard werd ook benoemd als lid van de “Commissie Koks”. Deze commissie, bestaande uit een combinatie van gruune en rooie gildebroeders, heeft als taak de organisatie van het koningsschieten op Koks te regelen en in goede banen te leiden. Op Gerard kun je altijd rekenen, meestal in een voortrekkersrol. Laat het in orde brengen van het schietterrein maar aan Gerard over.

Hier blijft het niet bij, want bij Gerard thuis is hij ook nog bewaker van veel gilde-attributen die bij hem zijn opgeslagen. Als er iets kapot is of er moeten dingen bijgemaakt worden; Gerard zorgt er voor.

Tegenwoordig is hij ook regelmatig te vinden bij de Sint Joriskapel om, samen met zijn maat Jan, het terrein op orde te houden. Gerard verschijnt dan met zijn tractor en een aanhanger met veel materieel bij de kapel om daar het groen te gaan onderhouden.

Kortom Gerard is een man waar het Sint Jorisgilde trots op is en wij hebben hem dan ook een mooie vendelgroet gebracht ter ere van de koninklijke onderscheiding. Gerard van harte proficiat!!