Succesvolle Kapellekeswandeltocht 2014 voor Sint Jorisgilde

Kapellekeswandeltocht in Griebelgrauw 2014 De Dorpscommissie van ZLTO afdeling Gemert heeft in 2014 weer hard gewerkt aan de tweede editie van de Kapellekeswandeltocht in Griebelgrauw, zeker nadat gebleken was dat de eerste wandeltocht in 2013 zo succesvol was geweest en waar zeer veel wandelaars aan hebben deelgenomen. Het landschap rondom de kapel was dit jaar op 28 december prachtig met sneeuw bedekt wat het geheel nog een mooier feeëriek aanzien gaf. Het was mooi om te zien hoe de stoet wandelaars vanaf het Boerenbondsmuseum kwam aangelopen door dit sneeuwlandschap; een prachtig lint van gekleurde hesjes door de sneeuw.

Ook nu weer had het Sint Jorisgilde de volledige medewerking toegezegd aan de organisatie. De Sint Joriskapel is inmiddels een jaar dagelijks geopend en het blijkt dat zeer veel mensen deze kapel bezoeken voor een stiltemoment of om er een kaarsje aan te steken. Het gilde is daarom blij dat ze een bijdrage kan leveren aan dit evenement en dat we het Sint Jorisgilde en de Sint Joriskapel aan vele wandelaars kunnen presenteren.

We hebben de ongeveer 2500 wandelaars welkom geheten in de Sint Joriskapel en hebben hen de mogelijkheid geboden om zich te warmen aan de brandende vuurkorven en om een kop erwtensoep, een bekertje koffie of thee te nuttigen. Voor de kinderen was er ranja en een zak snoep beschikbaar. Men kon ook de kapel en de kleine tentoonstelling van gilde-attributen bezichtigen of een kaarsje aansteken.

De tamboers en vendeliers van het Sint Jorisgilde hebben, onder leiding van de kapitein, voor de deelnemende wandelaars enkele malen een vendeldemonstratie gegeven wat zeker op prijs werd gesteld. In de verte hoorde men aan de slaande trommen waar men naar toe moest.

Tijdens het nuttigen van de soep of koffie kon men genieten van een gelegenheidsorkest onder leiding van Ad Pennings. Zij zorgden voor een warme Kerstsfeer waar de wandelaars zichtbaar van genoten. Velen gingen even op een stoel of bankje zitten om te genieten van de mooie muziek. Ook nu weer willen we de muzikanten hartelijk bedanken voor de muzikale bijdrage aan het welslagen van deze activiteit.

Na afloop, toen alles weer netjes door de enthousiaste gildebroeders en gildezusters was opgeruimd, konden we met trots terugkijken op een prachtige griebelgrauwe avond waar uiteindelijk ook de deelnemende wandelaars van genoten hebben. Wederom was dit weer een zeer geslaagd evenement wat toegevoegd is aan allerlei andere activiteiten in Gemert.

Bekijk de foto’s van de Kapellekeswandeltocht in Griebelgrauw 2014