Verrassende foto bij tekst koningspaar Sint Jorisgilde.

Koningspaar 2023Hierbij de juiste foto van ons koningspaar Cor Opsteen en Tonnie van der Burgt. En ze gingen voortvarend van start. Ze bezochten namens het gilde dinsdag na het koningschieten, Maria de Vries vanwege haar 80 ste verjaardag. Het is een goed gebruik of mogelijk zelfs traditie om bij het bereiken van 80 levensjaren, als gildekoningspaar een bezoek af te leggen bij de jarige. En vervolgens ook bij de 90 en 95 en daarna bij elk jaar dat de jarige daaraan weet toe te voegen. Kapitein Joan van der Ligt begeleidde hen daarbij. Onze kapitein stond vorige week al in het Gemerts Nieuwsblad. Met de begeleidende tekst van; “Het nieuwe koningspaar”. Zeer verrassend. Dit klopte natuurlijk niet. De juiste tekst bij de vorige week geplaatste foto moest zijn; “De winnaars van de koningskruisen”. Van links naar rechts Maarten Huijbers, Maria Biemans en kapitein Joan van der Ligt met echtgenote Henriëtte.

Tenslotte nog even de Kringgildedag in Someren-Eind. Deze viel zeker niet in het water op één forse bui na. Het was code oranje, maar ons gilde manifesteerde zich volop in het rood. Zelfs onze gezichtskleur paste zich hierbij aan. Het was een warme tocht zeker toen we door de van den Eijndelaan liepen. Helaas liep de jury hier minder warm voor en koos voor een meer luchtiger besluit. Gelukkig haalden we de top tien nog wel in het algemeen klassement.

Onze vendelier John van Kessel ontving de eerste prijs in zijn klasse. Hij genoot hier volop van. Nou even dan. Bij het uitreiken van de juryrapporten zagen we dat zijn telling niet klopte. Dus maar teruggebracht en nu wachten tot het juiste schildje komt via de post.

Geen sprake van terugbrengen speelde er bij Jan van Thiel. In zijn vaandelklasse met acrobatiek duldt hij geen enkele tegenstand. De bijna 75 jarige Jan bezweert dat er geen omkoping van de jury speelt laat staan het gebruik van stimulerende middelen. Met zijn enorme ervaring verslaat hij eenieder. Voortaan kan men reeds vooraf de eertse prijs overhandigen aan Jan. Hij deed het geweldig. Onze overige deelnemers aan de wedstrijden vendelen, jeugdtrommen en kruisboogschieten ontvingen mooie juryrapporten.