Jeu de boules toernooi zorgt voor enorme strijd

news-jeu-de-boules

De laatste jaren is het gebruikelijk dat aan het einde van het jaar een avondje “boulen” wordt georganiseerd voor de actieve leden met de partners van het Sint Jorisgilde. Dit is een activiteit die enerzijds op een sportieve wijze wordt ingevuld en anderzijds is er de mogelijkheid om wat met elkaar te kletsen. Het is ook vooral leuk voor de gildezusters, want zij zien elkaar niet zoveel door het jaar heen en kunnen nu elkaar weer bijpraten over van alles en nog wat.

Dit jaar was deze avond op vrijdag 22 november en kwamen in totaal een vijfentwintigtal gildebroeders en gildezusters naar de Driester in Gemert. We waren te gast bij de jeu de boules-vereniging “Gemert de boules”. Andrea Hendriks met haar team hebben ons weer een leuke avond bezorgd waar op het scherpst van de snede gestreden werd voor de eerste plaats. Het mooie van deze avond is dat iedereen afhankelijk is van de ander. Telkens speelt men in een team met een andere samenstelling. Er wordt steeds gewisseld van baan en teamleden waardoor men nooit van tevoren kan zeggen wie het beste is.

Ook nu vond er een enorme strijd plaats tussen de gildeformatie en de desbetreffende partners welke uiteindelijk uitmondde in de navolgende uitslag. Het was uiteindelijk Wim van Ooijen die met de titel ‘Jeu de boules kampioen’ aan de haal ging. Hij werd direct gevolgd door Albert van den Eijnde die een plek als ‘reserve-kampioen’ wist te bemachtigen. Het kampioensduo werd op het podium gecompleteerd door Tonnie van den Boom, zij eindigde op een knappe derde plek. Even na het middernachtelijke uur ging iedereen weer tevreden naar huis en kon men terug zien op een genoeglijke avond bij het Sint Jorisgilde.